Logo
klachten

Yvonne Spaans (Psychotherapeut voor volwassenen en kinderen, EMDR-therapeut en schematherapeut i.o)

werkte na haar studie psychologie bij een uitgeverij en woonde enige tijd in de Verenigde Staten. De psychologie liet haar niet los, met name als het ging om kinderen en jongeren. Ze pakte die oude liefde weer op aan de VU in Amsterdam, waar ze de studie kinder- en jeugdpsychologie volgde. Yvonne werkte bij De Bascule in Amsterdam (sociaal-emotionele problematiek bij jonge kinderen), het Emma Kinderziekenhuis/AMC (chronisch zieke kinderen) en in het VU Medisch Centrum. Yvonne heeft veel ervaring met kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij hun leeftijdgenoten, last hebben van angst- of onzekerheidgevoelens of in een lastige thuissituatie verkeren. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld ziekte of echtscheiding zijn, of het overlijden van een dierbaar iemand.

"Ieder kind is uniek. Ik wil niet slechts een luisterend oor hebben als er problemen zijn, maar er in een veilige omgeving daadwerkelijk iets mee doen. Zowel kinderen als ouders moeten hier al hun zorgen, gevoelens en gedachten kunnen uiten. Problemen benader ik zeer praktisch en met een positieve insteek. Ik probeer kinderen te leren om vooral vanuit zichzelf tot oplossingen te komen: met hun gedrag, hun vaardigheden en hun kracht. Er bestaat voor mij niets mooiers dan kinderen helpen te genieten van het leven en op een positieve manier te kijken naar de toekomst."

Naast het werken met kinderen en ouders biedt Yvonne behandeling aan volwassenen met uiteenlopende problematiek. Zij is BIG geregistreerd psychotherapeut. Daarnaast biedt Yvonne EMDR (traumabehandeling) aan zowel kinderen als volwassenen.

Contactgegevens

Telefoonnummer:+316 42551641

Informatie

Yvonne Spaans

KVK-nummer: 34324914

BIG-registratienummer Psychotherapeut: 49921028816

Lidmaatschappen: NVP, LVvP, VKJP, vereniging voor EMDR, Rondom psychotherapie Vereniging 0-23 (kinder en jeugd)

Privacy statement