Logo
klachten

Titia Schram (klinisch psycholoog/psychotherapeut, mindfulness-trainer, gecertificeerd sensomotorisch psychotherapeut)

Dertien jaar werkte ik in verschillende grote organisaties (RIAGG, kinder-jeugdpsychiatrische klinieken) em na de afronding van mijn postdoctorale opleiding bij de RINO als psychoanalytisch psychotherapeut heb ik de keuze gemaakt om me vrij te vestigen als psychotherapeut, eerst in een klein dorp in de Hoekse Waard, later vanwege verhuizing in Haarlem.

Ruim negen jaar behandelde ik zowel volwassenen als kinderen. Sinds een aantal jaar behandel ik alleen jong volwassenen (vanaf 18 jr) en volwassenen. Naast mijn werk als psychotherapeut geef ik ook mindfulness-en compassietrainingen. Mijn ervaring in deze trainingen hebben ertoe geleid dat ik de gangbare psychotherapie integreer met een meer lichaamsgerichte benadering (Sensomotorische Psychotherapie). De lichaamsgerichte methode pas ik vooral toe bijcliënten met traumatische klachten. Ik hanteer gangbare psychotherapie-methoden in de behandeling (EMDR, Cognitieve psychotherapie, schematherapie) maar pas dit aan de problemen van de client aan.

Mijn ervaring en expertise ligt bij problemen die een complexe geschiedenis en achtergrond hebben en meestal geworteld zijn in de kindertijd. In de loop der jaren heb ik veel cliënten behandeld met angst, depressie, AD(H)D en burn-out klachten. Ook heb ik ervaring als relatietherapeut. Ik beschouw dit echter niet als mijn specialisatie. Het komt wel geregeld voor dat ik partners bij de behandeling betrek. Voor meer informatie kunt u terecht op mijn persoonlijke website titiaschram.nl

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • VGZ
 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland
 • CZ
 • ONVZ
 • DSW & Stad Holland
 • Zorg en Zekerheid
 • Contactgegevens

  Telefoonnummer: +316 15281635

  Werkdagen: ma, di en do

  Informatie

  Praktijknaam: Praktijk voor Psychotherapie Titia Schram

  KVK: 34361163

  BIG-registratienummer GZ-psycholoog: 79048801416

  BIG-registratienummer Klinisch psycholoog: 59048801425

  Lidmaatschappen: LVVP, VEN (EMDR), VMBN, ICEEFT (EFT)

  AGB-code: 94-064153