Logo

Sabine van Paridon

Psychotherapeut voor volwassenen, specialistisch groepspsychotherapeut en EMDR-therapeut

Na de opleiding tot Gezondheidszorg (GZ) psycholoog heb ik in 2014 de opleiding tot psychotherapeut afgerond. Tevens behaalde ik de registratie tot specialistisch groepspsychotherapeut.

Ik ben ruim 15 jaar in verschillende GGZ-instellingen werkzaam geweest, waarvan zeven jaar in een specialistisch team voor Mentaliseren Bevorderende Therapie bij Dimence in Overijssel voor cliënten met complexe (borderline) persoonlijkheidsproblematiek. Daarna werkte ik vier jaar bij een praktijk in Amsterdam, waar problematiek van cliënten en het behandelaanbod juist divers konden zijn. Ik heb cursussen doorlopen en werkervaring in; Cognitieve Gedragstherapie, Affect Fobie Therapie (AFT), Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT), Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornissen (VERS) en traumabehandeling in de vorm van EMDR. Ook heb ik collega's in opleidingstrajecten tot GZ-psycholoog of psychotherapeut werkbegeleiding en supervisie geboden.

Naast het uitvoeren van bovengenoemde op effectiviteit onderzochte, stoornis- specifieke behandelingen, ben ik als psychotherapeut integratief opgeleid, wat betekent dat ik op basis van de behandeldoelen van de client werkzame interventies uit verschillende therapiestromingen inzet in de individuele behandeling. Ik heb met name ervaring in het behandelen van volwassenen met depressieve- en/of angstige klachten, persoonlijkheidsproblematiek, emotieregulatieproblemen (emoties kunnen te vrij of juist te geremd zijn), hechtingsproblemen, ontwikkelingsstoornissen en trauma.

Cliënten ervaren mij doorgaans als betrokken, empathisch, confronterend en niet- veroordelend. Ik wil cliënten graag bijstaan in het prettiger leren omgaan met zichzelf, hun emoties en hun relaties. Belangrijk vind ik dat mensen (meer) kunnen worden wie ze al zijn.

Naast mijn praktijk bij De Nieuwe Dreef werk ik graag met groepen. Op dit moment bied ik samen met collega's een psychodynamische groepstherapie en Affect Fobie Therapiegroep in Amsterdam aan.

Engels sprekende cliënten kunnen ook bij mij terecht.

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • DSW & Stad Holland
 • Zorg en Zekerheid
 • Salland
 • Contactgegevens

  Telefoonnummer: +316 18777632

  Werkdagen: ma, di ochtend en do

  Informatie

  KVK-nummer: 81501331

  BIG GZ-psycholoog: 59910991425

  BIG Psychotherapeut: 79910991416

  Lidmaatschappen:LVVP, NVP, NVGP

  Privacy statement