Logo
klachten

Kees Lammers (Klinisch psycholoog, psychotherapeut)

Tijdens en na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik me beziggehouden met wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en depressie bij slachtoffers van geweld en verkrachting in Zuid-Afrika. Sinds 2010 ben ik fulltime werkzaam in de GGZ, waar ik op afdelingen heb gewerkt die gespecialiseerd zijn in psychotrauma, depressies, angststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, ADHD en verslaving. Hierbij heb ik ervaring opgedaan met kortdurende en langer durende, complexe behandelingen. Ook ben ik bedreven in het uitvoeren van (psycho)diagnostisch onderzoek. Ik heb de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) afgerond en de opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut. Daarnaast ben ik cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner. Naast het werken in een grote GGZ-instelling werk ik met veel enthousiasme bij de Nieuwe Dreef Psychotherapie.

Ik werk graag samen met de cliënt, op een doelgerichte en oplossingsgerichte manier. Rekening houdend met de ernst van de klachten enerzijds en de veerkrachtigheid van de cliënt anderzijds, worden samen met de cliënt behandeldoelen geformuleerd die op een veilige, doelgerichte en zo nodig confronterende wijze worden behandeld. Behandelingen worden op maat gegeven volgens de laatste richtlijnen en kunnen o.a. bestaan uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, narratieve exposure therapie (NET), interpersoonlijke psychotherapie (IPT), EMDR, affectfobietherapie (AFT), oplossingsgerichte therapie of persoonsgerichte psychotherapie.

In mijn vrije tijd hou ik me sinds vele jaren graag bezig met oosterse vechtkunsten, waaronder Taekwondo en Hapkido. Hierdoor hou ik een goede balans tussen lichaam en geest.

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland

 • Voor de overige verzekeraars geldt dat met een restitutiepolis doorgaans 100% van de kosten vergoed wordt, ook als een therapeut geen contract heeft met uw verzekeraar. Met een restitutiepolis bent u namelijk vrij in de keuze van uw therapeut of arts. Helaas bieden veel verzekeraars geen zuivere restitutiepolis meer aan vanaf 2023. Let u daarom goed op de voorwaarden. Met een naturapolis wordt 50 tot 80% van de behandeling vergoed.

  Contactgegevens

  Telefoonnummer:+316 30141114

  Werkdagen: di, woe en vr

  Informatie

  Praktijknaam: Lammers Coaching en Behandeling

  KvK-nummer: 70988218

  BIG-registratienummer klinisch psycholoog: 99920869325

  BIG-registratienummer psychotherapeut: 09920869316

  Lidmaatschappen: Vereniging van Gedrags- en Cognitieve Therapie (VGCt), Vereniging voor Schematherapie (VSt), Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt), Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP), Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en Vereniging EMDR Nederland (VEN).

  Documenten:

  Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de privacy (AVG) ingegaan. Dit privacystatement legt uit hoe mijn praktijk, genaamd Lammers coaching en behandeling, met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  Daarnaast moet vanaf 1 januari 2017 elke ggz-praktijk over een kwaliteitsstatuut beschikken, waarin o.a. de werkwijze beschreven staat en u na kunt gaan of de praktijk aan wettelijke eisen voldoet.