Logo

Isabelle Neerhout

GZ-psycholoog

Na gewerkt te hebben als ergotherapeut ben ik in 2013 afgestudeerd in de richting Klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. Aansluitend ben ik enkele jaren werkzaam geweest op verschillende locaties binnen GGZ Rivierduinen op de afdeling stemming-, angst-, en somatoforme stoornissen. Binnen GGZ Rivierduinen heb ik vervolgens de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd welke ik in 2017 heb afgerond. Vanaf 2018 ben ik drie jaar werkzaam geweest bij revalidatiecentrum Heliomare te Wijk aan Zee binnen de afdeling Chronische pijn. Daarnaast ben ik in 2020 gestart met het voeren van een eigen praktijk.

Binnen de praktijk ligt de nadruk van mijn werkzaamheden op kortdurende psychologische behandeling (Generalistische Basis GGZ) gericht op diverse psychische problemen als angstklachten, depressie, trauma, verwerkingsproblemen en aanhoudende lichamelijke klachten als chronische pijn en vermoeidheid. In mijn consulten maak ik onder andere gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Om mijn kennis en kunde bij te houden volg ik regelmatig bijscholingscursussen en neem ik deel aan intervisie.

Mijn ervaring is dat elke behandeling anders is en maatwerk is hierbij belangrijk. Elk persoon heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen manier om met stressvolle gebeurtenissen en klachten om te (leren) gaan. Soms past een praktische aanpak, terwijl een ander meer geholpen is bij een beschouwende benadering. Daarnaast vind ik het belangrijk aan te sluiten bij de aanwezige kennis en kwaliteiten van de persoon. Mijn behandelstijl kenmerkt zich door een begripvolle en pragmatische houding.

Voor 2023 heb ik voor mijn werk in de basis ggz een contract met Zorg&Zekerheid en Zilveren Kruis (hieronder vallen ook FBTO, Interpolis, De Friesland en Pro Life).

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland
 • Zorg en Zekerheid
 • Documenten

  Contactgegevens

  Telefoonnummer: 316 41604919

  Werkdagen: woe, do en vr

  Informatie

  Praktijknaam: Psychologiepraktijk Isabelle Neerhout

  KVK-nummer: 75543680

  BIG GZ-psycholoog: 99923795325

  Lidmaatschappen: Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), Vereniging van Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt)