Logo

Iefke van Unen

Iefke van Unen (psychiater)

Na mijn studie geneeskunde in Leiden volgde ik de opleiding tot volwassenpsychiater bij GGZ Rivierduinen met daarbij extra aandacht voor eetstoornissen, (jong)volwassenen met een eerste psychose en consultatieve psychiatrie. Daarna werkte ik gedurende twee jaar als psychiater bij het Centrum voor Eetstoornissen de Ursula.
Sinds 2016 werk ik bij de crisisdienst van GGZ inGeest. Daar behandel ik patiënten vanaf 18 jaar met uiteenlopende psychiatrische stoornissen. Vanwege de veelzijdigheid van dit werk ben ik gewend om samen te werken met verschillende ketenpartners in deze regio. Ook heb ik ruime ervaring met het voorschrijven van psychofarmaca.In mei 2021 start ik met mijn eigen praktijk bij De Nieuwe Dreef.

Door mijn andere werkplek bij de crisisdienst ben ik gewend om creatieve oplossingen te bedenken, goed samen te werken en heb ik naar patiënten altijd een open houding. Ik kijk niet zo snel ergens van op en weet hoe belangrijk de klik tussen de behandelaar en de patiënt is.

Conform de Wkkgz beschik ik over een klachten- en geschillenregeling, zie klachtenregelement. Hiervoor ben ik aangesloten bij de Klachten- en geschillencommissie van de afdeling ZGP van de NVvP. Bij een klacht ga ik daar graag eerst over in gesprek. Als het op basis daarvan niet lukt om er met elkaar uit te komen kunnen patiënten contact opnemen met de klachtenfunctionaris, bereikbaar via klachtenfunctionaris@nvvp.net.

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland
 • Menzis
 • DSW & Stad Holland
 • Zorg en Zekerheid
 • A.s.r.
 • Contactgegevens

  Werkdagen: ma

  Informatie

  Praktijknaam: Iefke Psychiatrie

  KVK-nummer: 82223742

  BIG-registratienummer psychiater: 19911408601

  Lidmaatschappen: Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie