Logo

Hedy Henstra

GZ-psycholoog

Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde ik Klinische Psychologie, waarna ik de vervolgopleiding tot GZ-psycholoog deed. In 2008 heb ik de BIG registratie van GZ- psycholoog verkregen, waardoor ik in staat ben milde tot matig ernstige problematiek te behandelen. Ik werk met volwassenen vanaf 18 jaar in de kortdurende ggz (basis ggz). Van 2001 tot 2023 had ik een eigen praktijk in Hoofddorp. Dat combineerde ik het afgelopen jaar met werken bij de Nieuwe Dreef. Sinds 2023 werk in volledig bij de Nieuwe Dreef.

In mijn therapie is het van belang dat er een vertrouwensband ontstaat en dat de cliënt(e) zich veilig voelt. In die veiligheid kunnen veranderingen en inzichten ontstaan, en kunnen klachten die het functioneren in de weg staan worden opgeheven of verminderd. In mijn therapie richt ik mij op een samenwerking met de cliënt(e), samen werken naar een doel. Ik werk vanuit een cliëntgericht kader en maak gebruik van inzicht gevende, cognitief-gedragsmatige en psychoanalytische technieken. Daarnaast werk ik met technieken uit de schema therapie. Ook pas ik EMDR toe. Mijn affiniteit ligt o.a. bij depressies, rouw, hechtingsproblematiek, klachten ontstaan vanuit vroegkinderlijke problematiek (trauma), autonomieproblemen en problemen op het gebied van assertiviteit. In mijn behandeling ligt de focus op het heden; ik kijk echter ook altijd naar de achtergrond van de cliënt(e) om deze beter te leren kennen, om verbanden te kunnen leggen en inzichten te verkrijgen.

Voor 2023 heb ik voor mijn werk in de basis ggz een contract met Zorg&Zekerheid, Zilveren Kruis, DSW, ENO, ONVZ, de Friesland en alle daaronder vallende labels. Bij een restitutie polis worden ook behandelingen bij een niet-gecontracteerde verzekeraar volledig vergoed, bij een natura polis wordt bij een niet-gecontracteerde verzekeraar ongeveer 75% vergoed.

Contactgegevens

Telefoonnummer: +316 83939634

Werkdagen: di, woe ochtend, do en vr

Informatie

Praktijknaam: Psychologenpraktijk drs H.S. Henstra

KVK-nummer: 34340768

BIG GZ-psycholoog: 09029069125

Lidmaatschappen: NVGzP, NIP en VEN