Logo

Floortje van Leeuwen

Psychomotorisch therapeut

Al tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut kwam ik erachter dat alles wat betrekking heeft op de koppeling tussen lichaam en geest mij zeer fascineerde. Dat heeft mij ertoe doen besluiten om mij na mijn studie tot fysiotherapeut verder te specialiseren op dit gebied. Dit heb ik gedaan door het volgen van een universitaire studie tot bewegingswetenschapper met de specialisatie Psychomotorische therapie. In 2017 heb ik hier nog een master Psychosomatische fysiotherapie aan toegevoegd.

Psychomotorische therapie (PMT) maakt de koppeling tussen het lichaam en geest. Deze wisselwerking staat centraal in mijn behandelingen. Het lichaam en beweging zijn de aangrijpingspunten om samen met jou te werken aan je behoeften en doelen. Door middel van samen oefeningen doen kun je zelf ervaren wat voor veranderingen er optreden. De focus ligt hierbij op het samen creëren van meer balans tussen enerzijds spanning en ontspanning en anderzijds belasting en belastbaarheid.

Sinds 2008 heb ik als vaktherapeut bij o.a. het Amsterdam UMC (afdeling Soma en Psyche), het Psychotrauma Centrum Haarlem en Care to Change Haarlem ervaring op gedaan bij hulpvragen o.a. op het gebied van traumabehandeling, SOLK, eetstoornissen en spanningsklachten. Deze diversiteit en het feit dat ieder persoon een unieke weg bewandelt in zijn/haar herstelproces is wat mij erg aanspreekt in mijn werk.

Mijn manier van werken is (samen) onderzoekend en op basis van gelijkwaardigheid. Ik hecht veel waarde aan het creëren van een comfortabele en veilige werk- en leeromgeving.

Contactgegevens

vanleeuwen-pmt.nl

Werkdagen: di

Informatie

Praktijknaam: van Leeuwen, Lichaamsgerichte Therapie

BIG-registratienummer Fysiotherapeut: 29066412104

KvK-nummer: 71890009

Lidmaatschappen: Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB), Nederlandse Vereniging van Psychomotorische Therapie (NVMPT)