Logo

Emma Stevens (GZ-psycholoog, EMDR en schematherapeut i.o.)

Ik verzorg psychologische hulp aan volwassenen in de generalistische basis GGZ. Ik heb ervaring met het behandelen van problemen van uiteenlopende aard zoals depressieve klachten, angstklachten, levensfaseproblemen, rouw, trauma en negatief zelfbeeld.
Na mijn studie psychologie heb ik gewerkt in de basis GGZ bij Praktijk InSight in Amsterdam en heb ik mij ontwikkeld tot mindfulness trainer. Vervolgens heb ik met veel plezier gewerkt bij het Helen Dowling Instituut, een kleinschalige specialistische GGZ instelling, waar ik werkte met kankerpatiënten en hun naasten. Hier heb ik veel geleerd van het werken met de existentiële levensvragen die deze problematiek met zich mee brengt. Het heeft mij geleerd me te verhouden tot problemen waar niet altijd pasklare oplossingen voor zijn en creatief en eerlijk te zijn binnen behandelingen. Bij PsyQ heb ik de afgelopen 3 jaar de kans gehad mij te ontwikkelen op het gebied van traumabehandeling en schematherapie: hoewel de focus van de behandeling in het heden ligt, vind ik het van belang om ook de achtergrond van cliënten beter te leren kennen om inzichten te krijgen.

Mijn manier van behandelen is warm, open en authentiek. Ik vind het van belang om een veilig en gelijkwaardig behandelcontact op te bouwen. Binnen die veiligheid kunnen verandering en inzicht ontstaan en daarmee klachten opgeheven of verminderd. Ik ga graag samen op zoek naar manieren om op effectieve en gezonde wijze met angst, verdriet en tegenslag om te gaan. Binnen een clientgericht kader maak ik gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Acceptance and commitment therapy en Mindfulness zijn technieken waar ik in mijn behandeling graag gebruik van maak. Het (opnieuw) contact maken met jezelf, je lichaam, het verbinden met het leven en je naasten en het beter zicht krijgen op wat voor jou van waarde is kan bijdragen aan een gelukkiger en betekenisvol leven.

Contactgegevens

Telefoonnummer: +316 20189196

Werkdagen: ma en do

Informatie

praktijknaam: E.S. GZ psycholoog

KvK-nummer: 87481138

BIG-registratienummer GZ psycholoog: 29926868225

Lidmaatschappen: De Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie (NVGzP), de beroepsvereniging van gz-psychologen