Logo

Emma Stevens (GZ-psycholoog, EMDR en schematherapeut i.o.)

Ik verzorg psychologische hulp aan volwassenen in de generalistische basis GGZ. Ik heb ervaring met het behandelen van problemen van uiteenlopende aard zoals depressieve klachten, angstklachten, levensfaseproblemen, rouw, trauma en negatief zelfbeeld.
Na mijn studie psychologie heb ik gewerkt in de basis GGZ bij Praktijk InSight in Amsterdam en heb ik mij ontwikkeld tot mindfulness trainer. Vervolgens heb ik met veel plezier gewerkt bij het Helen Dowling Instituut, een kleinschalige specialistische GGZ instelling, waar ik werkte met kankerpatiënten en hun naasten. Hier heb ik veel geleerd van het werken met de existentiële levensvragen die deze problematiek met zich mee brengt. Het heeft mij geleerd me te verhouden tot problemen waar niet altijd pasklare oplossingen voor zijn en creatief en eerlijk te zijn binnen behandelingen. Bij PsyQ heb ik de afgelopen 3 jaar de kans gehad mij te ontwikkelen op het gebied van traumabehandeling en schematherapie: hoewel de focus van de behandeling in het heden ligt, vind ik het van belang om ook de achtergrond van cliënten beter te leren kennen om inzichten te krijgen.

Mijn manier van behandelen is warm, open en authentiek. Ik vind het van belang om een veilig en gelijkwaardig behandelcontact op te bouwen. Binnen die veiligheid kunnen verandering en inzicht ontstaan en daarmee klachten opgeheven of verminderd. Ik ga graag samen op zoek naar manieren om op effectieve en gezonde wijze met angst, verdriet en tegenslag om te gaan. Binnen een clientgericht kader maak ik gebruik van interventies uit de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Acceptance and commitment therapy en Mindfulness zijn technieken waar ik in mijn behandeling graag gebruik van maak. Het (opnieuw) contact maken met jezelf, je lichaam, het verbinden met het leven en je naasten en het beter zicht krijgen op wat voor jou van waarde is kan bijdragen aan een gelukkiger en betekenisvol leven.

Behandeling en begeleiding

Voor bijna alle lichte tot matige psychische problemen van uiteenlopende aard kunt u behandeld worden. Om hulp te zoeken bij een GZ psycholoog moet u eerst zelf een drempel over. Inzicht in de ernst van de problemen en de wens om hier iets aan te doen spelen hierin een belangrijke rol. Een verwijzing van de huisarts is nodig indien u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding vanuit de verzekering. U kunt voor onderstaande klachten terecht bij mij:
 • Angstklachten
 • Depressieve klachten
 • Posttraumatische stress klachten
 • Psychische stoornissen door een somatische aandoening
 • Slaapstoornissen

De begeleiding bij werkgerelateerde problematiek, levensfaseproblematiek en identiteitsproblemen wordt door de zorgverzekering niet vergoed. Begeleiding kan worden aangeboden voor:
 • Preventie van depressie en burn-out
 • Omgaan met emoties (boosheid, frustratie, angst, verdriet, schaamte, onmacht)
 • Leren omgaan met stress op het werk
 • Zingevingsvragen
 • Onzekerheid

Wachttijden

De huidige wachttijden kunt u vinden via link.

Vergoeding

In 2023 had ik geen contracten met zorgverzekeraars. Met een restitutie polis wordt doorgaans 90%-100% van de kosten vergoed, ook als een therapeut geen contract heeft met uw verzekeraar. Met een restitutiepolis bent u namelijk vrij in de keuze van uw therapeut of arts. Helaas bieden veel verzekeraars geen zuivere restitutiepolis meer aan vanaf 2023. Let u daarom goed op de voorwaarden. Met een natura polis wordt gemiddeld 50 tot 80% van de behandeling vergoed.
Mocht u vragen hebben over kosten en vergoedingen, dan kunt u via deze link meer informatie vinden. Als u toch nog vragen heeft kunt u mij uiteraard contacteren.

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland
 • DSW & Stad Holland
 • Zorg en Zekerheid
 • Documenten

  Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de privacy (AVG) ingegaan. Dit kwaliteitstatuut legt uit hoe mijn praktijk, genaamd E.S. GZ-psycholoog met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
  Daarnaast moet vanaf 1 januari 2017 elke GGZ-praktijk over een privacystatement beschikken, waarin o.a. de werkwijze beschreven staat en u na kunt gaan of de praktijk aan wettelijke eisen voldoet.

  Contactgegevens

  Telefoonnummer: +316 20189196

  Werkdagen: ma en do

  Informatie

  praktijknaam: E.S. GZ psycholoog

  KvK-nummer: 87481138

  BIG-registratienummer GZ psycholoog: 29926868225

  Lidmaatschappen: De Nederlandse Vereniging voor Gezondheidspsychologie (NVGzP), de beroepsvereniging van gz-psychologen