Logo
klachten

(klinisch psycholoog/psychotherapeut en relatietherapeut)

In mijn behandelingen bied ik individuele psychotherapie en relatietherapie voor (jong) volwassenen en ouderen. De therapie richt zich op vermindering van klachten als depressiviteit, angsten, persoonlijkheids- en hechtingsproblemen. Ik help mensen negatieve patronen te doorbreken en werk samen met hen aan structurele verandering in zelfbeeld en relaties. Ik probeer snel tot de kern van het probleem te komen en kijk naar de samenhang met achterliggende oorzaken. Daarbij heb ik aandacht voor de sterke kanten van mensen. Ik vind het belangrijk om een rustige en veilige omgeving te bieden.

Naast mijn praktijk bij De Nieuwe Dreef werkt ik bij het NPI, onderdeel van ARKIN in Amsterdam, een gespecialiseerd centrum voor persoonlijkheidsproblematiek. Daar geeft ik psychotherapie en ben ik nauw betrokken bij het opleiden van psychotherapeuten. Tevens ben ik docent bij de RINO Amsterdam voor de opleiding tot klinisch psycholoog. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar werkervaring in de GGZ, bij diverse instellingen. Ik heb in China gewoond en gewerkt en ben daardoor goed bekend met expat ervaringen.

Mijn specialisme is Affect Fobie Therapie (AFT). Met AFT komen mensen weer in contact met hun werkelijke emoties en verlangens omdat zij minder vermijden en beter met hun angsten leren omgaan. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in systeemtherapie. In relatietherapie werk ik veel met de EFT-methode om escalaties te verminderen en verbondenheid en veiligheid tussen partners te vergroten.

Contactgegevens

Anouk Turksma

telefoonnummer: +316 18793390

Werkdagen: ma

Informatie

Praktijknaam: Anouk Turksma Psychotherapie

KVK-nummer: 72020687

BIG- registratienummer klinisch psycholoog: 49049213225

BIG- registratienummer psychotherapeut: 69049213216

Lidmaatschappen: NVPP Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (AFT-register) NVRG Nederlandse Vereniging Relatie- en Gezinstherapie EFT-Nederland