Logo
klachten

(klinisch psycholoog/psychotherapeut en relatietherapeut)

biedt individuele psychotherapie en relatietherapie voor (jong) volwassenen en ouderen. De therapie richt zich op vermindering van klachten als depressiviteit, angsten, persoonlijkheids- en hechtingsproblemen. Anouk: "Ik help mensen negatieve patronen te doorbreken en werk samen met hen aan structurele verandering in zelfbeeld en relaties. Ik probeer snel tot de kern van het probleem te komen en kijk naar de samenhang met achterliggende oorzaken. Daarbij heb ik aandacht voor de sterke kanten van mensen. Ik vind het belangrijk om een rustige en veilige omgeving te bieden."

Naast haar praktijk bij De Nieuwe Dreef werkt zij bij het NPI, onderdeel van ARKIN in Amsterdam, een gespecialiseerd centrum voor persoonlijkheidsproblematiek. Daar geeft zij psychotherapie en is nauw betrokken bij het opleiden van psychotherapeuten. Ook is zij docent bij de RINO Amsterdam voor de opleiding tot klinisch psycholoog. Inmiddels heeft zij ruim 20 jaar werkervaring in de GGZ, bij diverse instellingen. Zij heeft in China gewoond en gewerkt waardoor zij goed bekend is met expat ervaringen.

Zij is gespecialiseerd in Affect Fobie Therapie (AFT). Anouk: "Met AFT komen mensen weer in contact met hun werkelijke emoties en verlangens omdat zij minder vermijden en beter met hun angsten leren omgaan." Ook heeft Anouk zich gespecialiseerd in systeemtherapie. In de relatietherapie werkt zij veel met de EFT-methode om escalaties te verminderen en verbondenheid en veiligheid tussen partners te vergroten.

Contactgegevens

Anouk Turksma

telefoonnummer: +316 18793390

Informatie

Anouk Turksma

KVK-nummer: 72020687

BIG- registratienummers: klinisch psycholoog: 49049213225, psychotherapeut: 69049213216

Lidmaatschappen: NVPP Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (AFT-register) NVRG Nederlandse Vereniging Relatie- en Gezinstherapie EFT-Nederland