Logo
klachten

Vanessa D.A. van Hal (pedagoog - psychotherapeut voor volwassenen en adolescenten)

biedt individuele psychotherapie en partnerrelatietherapie. Haar behandelingen zijn ontwikkelingsgericht en kunnen kort- of langdurend zijn en zowel klachtgericht als persoonsgericht.

Vanessa studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden (richting volwasseneducatie). Zij werkte vervolgens als Management Development-adviseur bij verschillende organisaties, als laatste bij de Raad voor de Kinderbescherming. In die functie begeleidde ze managers, medewerkers en jong talent in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze is erg geboeid door de binnenwereld van mensen en heeft daarom de overstap gemaakt naar de psychotherapie. Ze volgde de vierjarige postacademische opleiding tot psychotherapeut bij de RINO in Amsterdam.

Vanessa heeft veel ervaring met de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek bij volwassenen en adolescenten en heeft affiniteit met de behandeling van vroegkinderlijke traumatisering (seksueel misbruik, mishandeling en emotionele verwaarlozing). Verder is zij vertrouwd met de behandeling van autonomieproblematiek bij vrouwen (vrouwen die moeite hebben om richting te geven aan hun leven, uitende in klachten als angst, depressieve gevoelens en lichamelijke klachten). Vanessa heeft affiniteit met inzichtgevende psychotherapie waarin onderliggende innerlijke tegenstellingen bloot worden gelegd die aanleiding gaven tot problemen, waardoor klachten verminderen en ander gedrag mogelijk wordt (psychodynamische psychotherapie).

"Als psychotherapeut wil ik mijn cliënt een veilige omgeving bieden om meer inzicht te krijgen in belemmerende en beperkende patronen in denken, voelen en doen en deze helpen te veranderen om zodoende weer meer sturing in het leven te kunnen gaan ervaren. Mijn behandelingen zijn persoonsgericht, ik kijk samen met de cliënt wat er nodig is om weer energie en vertrouwen te krijgen waarbij ik uitga van de veerkracht van mensen. Ik werk inhoudelijk volgens de laatste richtlijnen in de geestelijke gezondheidszorg en draag zorg voor de kwaliteit van mijn werk door regelmatige bijscholing, supervisie en intervisie."

De gemiddelde wachttijd bij Vanessa bedraagt drie maanden (update: 16 april 2020).

Contactgegevens

Telefoonnummer:+316 52694439

Informatie

Vanessa D.A. van Hal

BIG-registratienummer Psychotherapeut: 99921512416

KvK-nummer: 53936019

Lidmaatschappen

Specialistische verenigingen: Nederlandse Psychoanalytische Vereniging (NPaV), Vereniging EMDR Nederland, Sensorimotor Psychotherapy van P. Ogden (Level I).

Beroepsverenigingen: LVVP en NVP.

Privacy statement