Logo
klachten

Mariëtte Klein (GZ-psycholoog Kind en Jeugd en schematherapeut)

heeft na haar studie Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden een aantal jaar gewerkt op de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden. Hier combineerde ze onderwijstaken met diagnostische taken op het Ambulatorium (thans Leids Universitair Behandel- en Expertise Centrum). In 2005 maakte zij de overstap naar GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen. Daar volgde zij de Postdoctorale opleiding tot Orthopedagoog Generalist (PDBO Randstad) en de GZ-opleiding Kind en Jeugd (RINO Leiden/Rotterdam). In de veertien jaar dat zij werkzaam was binnen de GGZ, heeft Mariëtte veel ervaring opgedaan met diagnostiek en behandeling van ontwikkelingsstoornissen (autismespectrum, ADHD), gedragsproblemen en angst- en stemmingsstoornissen bij kinderen, adolescenten en hun ouders.

Daarnaast is zij gespecialiseerd in traumabehandeling en geregistreerd als EMDR therapeut Kind en Jeugd. EMDR is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals angsten en fobieën. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

"Als behandelaar probeer ik eerst contact te maken en goed te luisteren naar wat de ander nodig heeft. Als de cliënt zich voldoende gehoord voelt en vertrouwen heeft, maak ik samen met mijn cliënt een plan gericht op de aanpak van de klachten. Hierbij maak ik onder andere gebruik van: oplossingsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, schrijftherapie en EMDR. Humor mag ook zeker niet ontbreken"

De zorg wordt gefinancierd vanuit de gemeente waar het kind/ de jongere is ingeschreven. Voorwaarde is dat u in het bezit bent van een verwijsbrief van huisarts of vanuit het Centrum Jeugd en Gezin.

Contactgegevens

Telefoonnummer: +316 15076565

Informatie

Mariëtte Klein, GZ-psycholoog Kind- en Jeugd en EMDR practitioner

KVK: 76043258

BIG-registratienummer GZ-psycholoog: 19909589925

Lidmaatschappen: Vereniging EMDR Nederland, Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)