Logo
klachten

(kinder- jeugd- en volwassen psychiater)

startte na de opleiding geneeskunde met de opleiding tot volwassen psychiater in het St. Lukas Andreas Ziekenhuis te Amsterdam. Aandachtsgebied tijdens de opleiding was de acute psychiatrie, de somatische psychiatrie en de consultatieve dienst. Als keuzejaar koos ze voor de kinder- en jeugdpsychiatrie in het UMCU te Utrecht, waar ze ook de subspecialisatie tot kinder- en jeugdpsychiater afrondde. Lieselotte startte hierna met een combinatie van werken in haar eigen praktijk in Amsterdam, waar ze zowel volwassen, kinderen als jeugd zag (en nog altijd ziet) en werken bij De Bascule in Amsterdam op de zorglijn Gedragsstoornissen. Na vier jaar verliet ze De Bascule omdat ze er te weinig ruimte kreeg voor psychotherapie. Hierna werkte ze bij MOC 't Kabouterhuis in Hoofddorp, waar ze veel ervaring op deed in diagnostiek bij jonge kinderen (2-6 jaar) en behandeling van deze jonge kinderen en hun ouders. Verder behaalde ze een EMDR certificaat met aantekening kind en jeugd. Inmiddels is Lieselotte een tweede praktijk gestart in Heemstede, waar ze zich vooral richt op kinderen en jeugd. In het algemeen zijn speerpunten in haar werk ADHD en andere gedragsstoornissen, depressie- en angststoornissen.

Binnen "De Nieuwe Dreef psychotherapie" zal Lieselotte consultatief betrokken worden indien er vragen zijn rondom diagnostiek en/of medicatie.

"Ik streef ernaar om door middel van uitgebreide psychiatrische diagnostiek goed zicht te krijgen op de bestaande problematiek en hierdoor een op maat afgestemd advies te kunnen geven. Daarbij vind ik het belangrijk om de sterke kanten van de persoon hierin mee te nemen en om goed met de persoon samen te werken. Het advies zal teruggekoppeld worden aan de psychotherapeut en eventueel kan medicatie door mij opgestart worden. Mijn werkstijl is open, empathisch en praktisch. Zowel diagnostiek als behandeling verricht ik volgens de moderne richtlijnen binnen de psychiatrie. Hierbij staan betrokkenheid, doelmatigheid en kwaliteit centraal."

Contactgegevens

Telefoonnummer: +316 45322047

Informatie

Lieselotte van Dongen

KVK-nummer: 53825756

BIG registratienummer Arts: 39064294401

Lidmaatschappen: NVvP, VVPAO Amsterdam, 0-23 Haarlem e.o.