Logo
klachten

Janny ter Braak (psychiater, systeemtherapeut, gecertificeerd EFT-therapeut, schematherapeut i.o.)

is sinds 2000 psychiater. Zij deed haar specialistenopleiding bij het AMC in Amsterdam. Daarnaast is zij systeemtherapeut. De mens in zijn context zien is een belangrijk aspect in haar werk. Zij werkte 24 jaar binnen verschillende GGZ-instellingen. In 2011 startte zij met haar eigen praktijk. Aanvankelijk met name als relatietherapeut, daarna werd dit steeds meer uitgebreid met individuele therapieën. Sinds 2018 werkt zij alleen nog maar in haar eigen praktijk.

Janny werkte op de afdeling ouderenpsychiatrie zowel klinisch als ambulant, ziekenhuispsychiatrie, consultatieve en liaisondienst en ambulant volwassenen. De afgelopen jaren gaf zij Hou Me Vast (EFT) trainingen voor stellen. In 2018 deed zij de basistraining voor EMDR. Op dit moment geeft zij samen met een collega een schema-therapiegroep. In haar werk probeert zij zoveel mogelijk aspecten te combineren. Ook medicatie behoort tot de mogelijkheden.

"Binnen mijn werk is de hechtingstheorie mijn vertrekpunt. Zowel binnen de werkwijze van de schematherapie als ook de emotionally focused therapy van Sue Johnson komt deze theorie duidelijk aan bod. In het hier en nu werken, gericht op de emotie en interactie zijn zeer krachtige behandelingsaspecten. Daarnaast zijn humor, relativering, oprechtheid en samenwerking belangrijke items binnen de therapie".

Contactgegevens

Telefoonnummer: +316 29136771

Informatie

Janny ter Braak

KVK: 34378146

BIG-registratienummer psychiater: 89032630901

Lidmaatschappen: Nederlandse vereniging voor Psychiatrie, Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie, Stichting EFT Nederland.