Logo
klachten

Carola van Dijk (GZ-psycholoog en EMDR-therapeut)

is afgestudeerd in de Ontwikkelingspsychologie. Daarna heeft ze de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond bij de RINO in Amsterdam. Ze heeft veel ervaring met zowel kortdurende, klacht-gerichte behandelingen, als ook met inzichtgevende behandelingen voor complexe problematiek. Ze is geregistreerd EMDR-therapeut en ervaren in het werken met deze methode voor zowel enkelvoudige als complexe trauma.

Recentelijk heeft ze bij See True het certificaat voor Mindfulness-trainer behaald. In het kader van het geven van assertiviteitstrainingen heeft zij het boek "Hoe word ik assertiever" geschreven (uitgeverij Thema van Schouten en Nelissen). Ook heeft zij bij Zencentrum Amsterdam de training Geweldloze Communicatie gevolgd en is zij doorgewinterd in de begeleiding bij het veranderen van disfunctionele communicatiepatronen. Ze heeft inmiddels geruime tijd met volwassenen, jongeren en kinderen gewerkt. Tegenwoordig werkt ze vooral met volwassenen. Ze geeft ook relatietherapie. Daarnaast heeft ze ruime ervaring in het werken met Engelstalige cliënten (expats).

"In mijn werk als psycholoog probeer ik zo open mogelijk te kijken naar wie ik voor mij heb. Samen met mijn cliënt schep ik graag helderheid in de oorzaak van de klachten. Eerlijkheid en ruimte voor gevoelens staan daarin voor mij centraal. Waar gepast, schuw ik ook de confrontatie en humor niet. Ik vind het belangrijk om inzicht te krijgen en te geven in niet-functionele gedachtenpatronen, en tegelijkertijd ook de veiligheid te creëren om te oefenen met nieuw gedrag. Zelf heb ik de waarde van meditatie en mindfulness leren kennen en ik deel deze kennis en ervaring, waar gewenst, graag met mijn cliënten"

Contactgegevens

Telefoonnummer: +316 20142127

Informatie

Carola van Dijk

KVK: 72265867

BIG-registratienummer GZ-psycholoog: 89061114025

Lidmaatschappen: Vereniging EMDR

AGB-code: 94-064153